Arbeidslunsj 12/1 klokken 12.00: Effekttariffer – en mulighet eller trussel for elektrobransjen?

Arbeidslunsj 12/1 klokken 12.00: Effekttariffer – en mulighet eller trussel for elektrobransjen?

NVE har sendt ut på høring sitt forslag til innføring av effekttariffer. De foreslår at forbrukere skal abonnere på ønsket effekt, og betale overtariff dersom de bruker mer effekt enn de abonnerer på. 
Hva betyr dette for elektrobransjen?  Ødelegger det muligheten for å selge inn energieffektivisering, siden energi blir billigere når nettleien frakobles energibruken? Risikerer vi at husholdninger velger bort elektriske løsninger for å slippe høye effektpriser? Eller gir det store muligheter til salg av energismarte løsninger slik at husholdninger unngår overforbruk?

 

Vi vil gjerne høre hva våre medlemmer synes om NVEs forslag, og inviterer derfor til en arbeidslunsj med dette som tema. Vi får besøk av seniorrådgiver i NVE, Velaug Mook, som vil presentere NVEs forslag og svare på eventuelle spørsmål knyttet til dette. Deretter vil vi fra EFOs side løfte opp noen ulike problemstillinger som grunnlag for en diskusjon rundt hva vi som bransje skal mene om forslaget.

 

Dato: Fredag 12. januar
Kl: 12.00 – 14.00
Sted: EFOs lokaler, Fridtjof Nansens vei 17, Majorstuen
Det serveres lunsj i møtet.

Om du ikke har anledning til å delta, men har sterke meninger rundt temaet må du gjerne kontakte vår næringspolitiske direktør, Per Øyvind Voie, på per@efo.no.

 

Meld deg på 

Stikkord