Arendalsuka oppsummert

Arendalsuka oppsummert

Arendalsuka ble en suksess!

Elektroforeningen hadde en strålende Arendalsuke, med egen utstilling i gågaten og mange spennende seminarer og innlegg hos ulike aktører.

Standen/ utstillingen var samme som vi viste frem under Eliaden. Flere av våre medlemmer kom til Arendal og tok en økt eller flere på standen. Dette ga anledning til å presentere mulighetene i et helelektrisk samfunn samt møte flere av de som setter rammebetingelsene for vår bransje. Tusen takk til Elko, Sensio, Eaton, Futurehome og Schneider.

Innerst i pollen lå Franks seilbåt som var gjort om til EFOs minglestasjon. Her hadde vi gleden av å få besøk av ministre, byråder, ordførere, organisasjonsledere, journalister og ikke minst flere av våre medlemmer.

 

Mandag startet med at EFO deltok på et arrangement i regi av Telenor og Norge203040 der tema var potensiale for Svalbard etter kulldrift. Frank holdt innledningen og deltok deretter i panel sammen med bla Berit Svendsen (Telenor), Bård Vegard Solhjell (WWF) og Else-May Botten (AP). Panelet ble ledet av Marius Holm (Zero) og vårt hovedbudskap var at Svalbard bør bli verdens første helelektriske øy med et fornybart og utslippsfritt energisystem.

På tirsdag arrangerte Bellona seminar om utslippsfrie byggeplasser. Per Øyvind representerte EFO i en debatt med politikere om hvordan en kan få fortgang i elektrifisering av byggeplasser. Her var det fullsatt sal og stort engasjement! Per Øyvind fikk støtte fra både Lars Haltbrekken (SV) og Åsmund Aukrust (AP) i at det som kan elektrifiseres må elektrifiseres.

Onsdagen var den store elektriske dagen og vi var heldige og fikk innpass i NRK Nyhetsmorgen. Der ble Frank intervjuet sammen med Cathrine Barth fra Circular Norway om elektrifisering og sirkulærøkonomi.

Videre den dagen kjørte vi seminaret Infrastruktur for Maritim Elektrifisering, sammen med Nelfo og Bellona. Her ble det presentert 10 bud for elektrifisering av norskekysten. Her holdt Frank et innlegg om hva våre medlemmer kan bidra med samt deltok i en paneldebatt.

-Jeg mener Norge bør bli verdens første helelektriske land, sier Åsmund Aukrust, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Senere på dagen ble vår rapport om Hvor elektrifisert er Norge i dag presentert til fullsatt sal. Per Øyvind ledet oss trygt gjennom arrangementet. Bellona og EFO kunne komme med spennende og urovekkende tall som viser at Norge er 51% elektrifisert og at det fortsatt er stort potensiale, spesielt innen transport. Tilstede til panelsamtale var Frederic Hauge (Bellona), Oluf Ulseth (Energi Norge), Hege Haukeland Liadal (AP), Liv Kari Eskeland (H), Trond Kristiansen (Electric City Agder) og Frank Jaegtnes (EFO).

Vi avsluttet dagen med en Helelektrisk Aften på Bellona sin båt der vi hadde rikelig besøk av både medlemmer, politikere, organisasjoner og andre hyggelige venner av EFO.

På torsdagen deltok vi på Energi Norge sitt arrangement: Verdensmester i elektrifisering – blir det jobber av sånt? Her holdt Frank et innlegg om Elektroforeningen sin visjon om Norge som verdens først helelektriske samfunn og hvor langt vi er kommet i elektrifiseringen av Norge. Det var gledelig at både olje og energiminister Terje Søviknes og professor Torger Reve (BI) ga oss ros og støtte for vårt arbeid med elbarometeret. Reve understreket også at verdiskapning og vekst vil ligge i leverandørindustrien til elektrifiseringen av Norge. Det var ekstra motiverende å avslutte uken med de ordene da det også er her våre medlemmer har sitt marked og verdiskapning.

 

Arendalsuken ble en ubetinget suksess og sammen med våre medlemmer fikk vi satt elektrifisering og bransjen på kartet.