Ofte stilte spørsmål

Velkommen til vår «Ofte stilte spørsmål»

Vi håper du finner svar på dine spørsmål. Hvis ikke er du velkommen til å ta kontakt med oss. I kolonnen til venstre finner du e-post og telefonnummer du kan benytte.

Ofte stilte spørsmål er en side som vil være i konstant utvikling. Målet vårt er å raskest mulig gi svar på de spørsmålene du har.

Tar jeg ut selv eller tildeler dere Elnummer?

Ta kontakt med EFO sekretariatet for tildeling av Elnummer
Kontakt:
Phillip Tran – phillip@efo.no
Knut Vibstad – knut@efo.no

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål du ikke finner svar på.

E-post: elektroforeningen@efo.no

Telefon: 22 62 63 50

Jeg kan ikke se at Elnummer ligger på vår reservasjonsliste?

Korttidsreservasjoner

Dette er reservasjoner som det ikke betales for og som bedriften kan benytte til registrering av nye produkter i 3 måneder fra dato reservasjonen ble opprettet. Etter 3 måneder utgår reservasjonen for ubenyttede korttidsreservasjoner og EFO kan tilby disse Elnummerne til andre.

Dersom bedriften ønsker ytterligere reservasjon av tidligere kortidsreserverte Elnummer skal de registreres som langtidsreservasjon med årsavgift.

Langtidsreservasjoner

Dette er reservasjoner som det betales en årsavgift for og som bedriften kan benytte til registrering av nye produkter så lenge bedriften betaler for og har reservasjonene. Langtidsreserverte Elnummer kan ikke benyttes av andre så lenge eier betaler årsavgift. Elnummereier kan si opp langtidsreservasjoner med umiddelbar virkning.

Skal opprette nye produkter, hvilket Elnummer skal jeg benytte?

Et Elnummer består av 7 sifre hvorav de to første sifrene henviser til disse hovedgruppene.
hovedgrupper

I dette dokumentet finner du mer informasjon

Hva er EFOklasser?

I forbindelse med innføring av ETIM-strukturen, ble  EFOklasser innført. Dette er en erstatning for dagens blokknummer da det er umulig å koble blokknummer mot ETIM i en en-til-en relasjon.

I dette dokumentet finner du mer informasjon rundt EFOklasser

Hva er blokknummer?

EFO Blokknummer kategoriserer produktene i produktklasser i tre nivåer som skal gjøre det mulig å «grave» seg ned i et stadig mindre utvalg når du søker etter et produkt.

Dersom du kjenner produktklassens Blokknummer (seks siffer) kan du gå rett inn i det begrensede utvalget for å søke det eller de produktene du ønsker.

Hvis du ikke kjenner Blokknummer kan du søke hierarkisk i et alfanumerisk system til du finner det begrensede utvalget som er tildelt et sekssifret Blokknummer. For eksempel dersom du er ute etter halogenfri installasjonskabel og ikke vet hvordan du finner den kan du søke på første nivå «Kabel», andre nivå «Installasjonskabel» og tredje nivå «Kabel halogenfri» som har Blokknummer 010304. Her finner du et utvalg av halogenfri installasjonskabel med type og fabrikat.

På samme måte kan du søke etter andre produkter som for eksempel «Rør m/ tilbehør», «Brytere», «Stikkontakter», «Linje- og kioskmateriell», «Lysarmaturer» og annet.

Last ned EFO Blokknummer