Kunstig intelligens hjelper med ETIM-klassifisering

Kunstig intelligens hjelper med ETIM-klassifisering

Elektroforeningen har utviklet en maskinlæringsmodell som kan klassifisere produkter i ETIM. Modellen er eksklusivt tilgjengelig for medlemmer og kunder i EFO, uten ekstra kostnad.

-ETIM er den viktigste klassifiseringsmodellen for elektrotekniske produkter, og vi håper dette kan gjøre hverdagen enklere for våre medlemmer og kunder, sier Data Scientist Pål Kristian Granholt. -Klassifisering kan ta lang tid om man hundrevis eller tusenvis av uklassifiserte produkter, men vår modell kan gå igjennom alle sammen, og komme med anbefaling til ETIM-klasse basert kun på den tekniske beskrivelsen av produktet. Dette er informasjon alle aktive produkter har, fortsetter han. -Modellen gjør også en vurdering om hvor sikker den er i sin anbefaling slik at man raskere kan vurdere anbefalingen.

 

Dersom man skal klassifisere enkeltprodukter vil det fremdeles være raskere å gå gjennom ETIMs egne sider hvor man kan søke opp ETIM-klasser etter stikkord. Det er også viktig å huske på at det er umulig å ha 100% treffsikkerhet, slik at modellen kan kun komme med anbefalinger, og ikke en fasit. Modellen vår har gjort det svært bra under test-forhold, men vi ønsker å teste modellen grundig med virkelige data. Hvis resultatene er like gode i praksis som vi håper, vil vi implementere dette inn i EFObasen på et senere tidspunkt.

 

Ønsker du å prøve?

Har du uklassifiserte produkter i EFObasen, kan du sende en e-post med produktene (inkl. teknisk beskrivelse) i Excel-format til pal@efo.no.