EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Generalforsamling og medlemsmøte 28. april

Den 28. april kunne vi endelig ønske velkommen til fysisk generalforsamling og medlemsmøte på Hotel Continental i Oslo.

Generalforsamlingen ble åpnet av Frank Jaegtnes og styreleder Jon Helsingeng. Frank gikk raskt gjennom hva EFO har holdt på med i 2021. Ønsker du å lese hele årsrapporten kan du gjøre det her.

Etter en rask gjennomgang av året 2021 fulgte: Årsberetningen 2021, Styreleders redegjørelse, Regnskap 2021, Budsjett og handlingsplan for 2022, Serviceavgift for 2023 og Valg til styrer. I år ble det ingen endringer i styrene.

Etter generalforsamlingen ble det en kort pause med mingling og en matbit, før vi tok fatt på medlemsmøtet. Teamet under medlemsmøtet var energieffektivisering. Her fikk vi besøk fra Prognosesenteret som presenterte sine funn i sin rapport om energieffektive løsninger. En av de viktigste konklusjonene hadde var: Mange har allerede gjennomført tiltak for å redusere energiforbruket, men det er fremdeles et stort potensiale. Det er flere bedrifter enn husholdninger som har planer om tiltak i 2022/23. Den viktigste motivasjonen er å redusere energikostnadene. I tillegg var en av de andre konklusjonene: Konkretisering og synliggjøring av hvilke økonomiske besparelser man kan forvente av et planlagt tiltak vil med stor sannsynlighet bidra til et ytterligere aktivitetsløft for energireduserende tiltak i eksisterende boliger og næringsbygg.

Nejra Macic, Sjeføkonom hos Prognosesenteret

Tor Brekke fra Enova holdt også innlegg under medlemsmøtet. Han ble med digitalt gjennom Teams, og presenterte nye tilskudd fra Enova. Han fortalte at Enovas oppdrag er å bidra til at vi når Norges klimaforpliktelser og omstilling til lavutslippssamfunnet. Dette skal gjøres ved å redusere ikke-kvotepliktige klimagassutslipp mot 2030, og ved å jobbe med teknologiutvikling og innovasjon som bidrar til utslippsreduksjoner frem mot 2050.



Tor Brekke (Via Teams), Rolf Iver Hagemoen, Linda Ørstavik Öberg, Frank Jaegtnes, Nerja Macic og Ida Thorendahl på scenen under deltakersamtalen.

Vi fikk også besøk av Linda Ørstavik Öberg fra Huseierne, som snakket om hvordan vi skal få med oss boligeierne på laget. Hun fortalte at 85% ønsker seg en mer energieffektiv bolig, og at 81% gjerne vil bidra til mindre miljøbelastning, men hun poengterte at 72% trenger råd og veiledning, 71% sier det er for vanskelig og tidkrevende å sette seg inn i de ulike løsningene som finnes, 68% tror de sparer for lite i forhold til investeringskostnadene, og 61% har ikke nok oppsparte midler til å gjennomføre energieffektive tiltak i sine boliger.

Den siste innlederen var Rolf Iver Hagemoen fra Norsk Varmepumpeforening. Han fortalte blant annet om at IEA varmepumper forventer en tidobling av varmepumper frem mot 2050 i to av tre boliger i industrialiserte land, og i to av fem boliger i framvoksende økonomier. Dette betyr altså ti ganger så mange installerte varmepumper enn i dag. Fra 180 millioner, til 1,8 milliarder varmepumper innen 2050.

Vi avsluttet møtet med en rask samtale med innlederne.

Etter møtet arrangerte EFO mingling med deilig fingermat, og intimkonsert med Hanne Sørvaag.

Vi minner om neste medlemsmøte som blir på Brim Explorer i september.



Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing