EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Mangfold: utforsk potensialstudiet av Seema gjort på oppdrag fra Elektroforum

Av:
Last ned PDF
20.6.2022

Visste du at kvinner tar avgjørelsen i 84% av alle innkjøp i et hjem, alt fra kjøp av tjenester, teknisk utstyr til familieferier? (Tall fra Mintel Analyst sin markedsundersøkelse i 2015.)

Når vi ser dette, undrer vi litt over at bransjen vår er så mannetung som den er. Kanskje går vi glipp av muligheten til å skape produkter og løsninger som er tilpasset dem som tar kjøpsavgjørelsene? En kan bare tenke seg hvilket potensial som ligger der for å øke bunnlinjen gjennom å få flere kvinner inn i bransjen for å få mer tilpassede produkter og løsninger for hele befolkningen.

Vi må starte med likestilling. Likestilling er et viktig steg for å sikre bred rekruttering og tilgang til talenter, men det store potensialet ligger i å øke bevisstheten omkring mangfold og lønnsom ledelse av mangfold.

Elektroforum er et samarbeide mellom Energi Norge, Norsk Industri, NFEA, RIF, Nelfo og Elektroforeningen (EFO) som også eier Eliaden, messen som samler hele elektrobransjen annen hvert år. Samlet sett har våre medlemsbedrifter en kvinneandel på 6%, og dette ønsker et samlet styre i Elektroforum å gjøre noe med.

Hovedmålet er å få rekruttert inn flere kvinner og øke mangfold generelt, samt å beholde talentene i bransjen.

I mars 2022 engasjerte vi Seema, senter for Mangfoldsledelse, for å hjelpe oss med en kartlegging av tilstanden og potensialet i bransjen, en potensialstudie.

Målet med kartleggingen av Elektroforum sine respektive medlemmer, var å hjelpe oss å med å se hvor skoen trykker, hva utfordringene består i og hvordan vi kan sette inn tiltak der det trengs.

Potensialstudien beskriver en bransje med skjev kjønnsfordeling og viser at hvis bransjen fortsetter å rekruttere slik den gjør i dag, går den glipp av verdifull kompetanse og arbeidskraft fra halve Norges befolkning – kvinnene.

Kulturen og ledelsen av mangfold er noe av det bransjen må ta tak i for å kunne tiltrekke seg og beholde mangfold.

Studien viser til en rekke tiltak som kan bedre og hjelpe Elektroforum sine medlemsbedrifter og elektrobransjen generelt kan lykkes med mangfolds- og likestillingsarbeide i fremtiden.

Klikk på "Last ned PDF" over artikkelen for å lese potensialstudiet.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing