EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Bilde fra medlemsmøtet på Brim Explorer

Medlemsmøte på Brim Explorer 6. september

I går fikk vi møte medlemmene våre igjen. Denne gangen holdt vi medlemsmøte på Brim Explorer. Vi hadde været på vår side, og det ble duket av for en helt fantastisk ettermiddag i Oslofjorden med faglig innhold, deilig mat og drikke, og musikk fra Nora Jabri.

Temaet for dagen var Elektrifisering av Norge, og vi hadde besøk av Agnes Árnadóttir, CEO og Co-Founder av Brim Explorer som fortalte om Brim Explorer, og deres helt nye helelektriske ferge som legger til kai i Oslo i oktober. Benjamin Strandquist, seniorrådgiver i Bellona, presentere elektrifiseringstallene fra Helelektrisk.no (et samarbeid mellom Agder Energi, Bellona, Elektroforeningen og Siemens), Ove Guttormsen, adm.dir. Nelfo, snakket om Nelfos refleksjoner rundt elektrifisering av Norge, og effektivisering av eksisterende energiprosesser.

Nikolai Astrup, stortingsrepresentant fra Høyre deltok i samtale med Frank Jaegtnes (adm.dir. EFO), Ove Guttormsen og Benjamin Strandquist.

Ida Thorendahl, markedsdirektør i EFO, ledet samtalen, og ba deltakerne nevne et tiltak som kan være med på å løfte prosenten av elektrifiseringsgraden i Norge:

Benjamin: «Jeg synes vi bør ta bedre grep om vår flaggskipnæring – fiskeoppdrett, fordi den er så klar for å elektrifiseres, og vi har noen fremoverlente aktører som har gått i gang og bygger helelektriskeoppdrettsanlegg, kjører elektriske båter og vist at det er mulig

Frank: «Et tiltak som ville vært veldig bra, er å sette seg ned med den kunnskapstilgangen man har med Helelektrisk.no, og tatten ordentlig gjennomgang med våre politikere, sammen med representanter fra de ulike sektorene og sett på: hva er det fornuftige målet å sette for elektrifisering, hva er tiltakene og virkemidlene som må på plass? For det er ikke mangel på kunnskap, det er mangel på å sette mål, og få virkemidler som funker.»

Nikolai: «Dette er det selvfølgelig et svar på, som jeg ikke har, men jeg er enig i det som har vært sagt. Jeg tror det må gjøres en jobb, og nettopp identifisere hvor potensialet er ... Transportsektoren er godt i gang, men kun med personbiler, jeg tror det kommer til å skje mye mer fremover der og vi har potensialet til å gjøre det relativt raskt for nå kommer produsentene, med både varebiler og lastebiler. I transportsektoren kommer det til å være EL som er vinneren. Og det vil skje raskere enn vi ser for oss.»

Ove: «Jeg har valgt å henge meg litt opp i bygninger, her ligger det 20 TWH tilgjengelig gjennom energieffektivisering… Det er enkle tiltak man kan ta, i tillegg til solcelle og etterisolering. Bygninger er min favoritt.»

Vi takker våre medlemmer for en hyggelig og sosial ettermiddag, og minner om neste medlemsmøte som blir 1. desember på hotell Sommerro i Oslo.


Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing