EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Disse er finalistene til Årets Energismarte Bygg 2023

Tidligere denne måneden hadde juryen møte, og har nå valgt sine finalister til Årets Energismarte Bygg 2023. Det var mange gode kandidater, og juryen takker alle som har sendt inn sine nominasjoner. Juryen består av Thomas Liland-Vik, styreleder i IEE og daglig leder i KE Automasjon, Jill Klausen, styremedlem iIEE og COO i JM Hansen, Glen Møller, styremedlem i IEE og KAM i Glamox, og Jonas Normann, styremedlem i IEE og forretningsutvikler i MicroMatic.

Disse er juryens finalister:

Hotel Norge (nominert av OneCo Elektro AS Region sør)

Prosjektet demonstrerer imponerende engasjement for bærekraft innen hotellbransjen. Gjennom omfattende renovering og innovative løsninger, inkludert solcelleinstallasjoner og smart styring av elektrisk lading, har hotellet betydelig redusert strømforbruket. Med en sterk A på energimerking og plassering blant de fire beste i årets Miljøfyrtårn, har hotellet gått foran som et eksempel på miljøvennlig drift, uten at dette har gått på bekostning av kundeopplevelsen.

Gumpen Gruppen AS (nominert av OneCo Elektro AS Region sør)

Gumpen Gruppen har imponert med sin satsing på bærekraftige bygg, inkludert solcelleinstallasjoner og avanserte styringssystemer. Integrering av SD/EOS-anlegg, solcellepaneler og smart styring av oppvarming/ventilasjon har resultert i betydelige besparelser, inkludert gjenbruk av oppvarmet vaskevann og solcelle-drevne lysmaster. Den totale energi besparelsen har nådd over 2,5millioner kWh. Videre har de investert i energilagring med en batteribank med kapasitet på 180 kW. Gumpen Gruppen vant prisen "Årets Blinklys" 2023 for sitt bærekraftige engasjement i bilbransjen.

Hausmanns Hus (nominert av Norconsult Norge AS)

Hausmanns Hus har gjennom omfattende rehabilitering blitt oppgradert til et smart bygg med fokus på energieffektivitet og brukervennlighet. Med avanserte systemer for varme og kjøling, samt tiltak for å redusere energiforbruket, har bygget oppnådd sertifiseringer mot «Breeam Excellent» og «Breeam in use». Fremtidige planer inkluderer persontellingsteknologi for bedre ventilasjonsregulering. Med helse- og sikkerhetstiltak som håndvaskstasjoner og berøringsfri døråpning, har Hausmanns Hus blitt et moderne, bærekraftig kontorbygg.

Utdelingen av prisene vil foregå under Energismarte bygg konferansen på Lillestrøm, den 6.mars 2024. Her vil juryen dele sin begrunnelse for valgene, og vi får vite hvem som blir kåret til vinneren.

Se hele programmet og meld deg på Energismarte Bygg Konferansen 2024 her.

Bakgrunn:

Vi søker prosjekt der energieffektivisering og smarte energiløsninger har stått i fokus og bygningens faktiske energiforbruk er betydelig redusert. Det kan være alt fra smart energistyring etter behov og tilstedeværelse, nye tekniske løsninger eller nye produkter som i seg selv bruker mindre energi. Dette kan også være rehabiliterings-prosjekter der lokal energiproduksjon bidrar til bygningens energibruk. Prosjektene er til inspirasjon for andre, både gjennom innovative nye løsninger, eller ved smart bruk av kjent teknologi.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing