Bilde: Finalistene til Elektrobransjens Mangfoldspris 2025
Juryen har nå valgt sine finalister til både Elektrokvinnen 2025 og Elektrobransjens Mangfoldspris 2025. Disse er finalistene til Elektrobransjens Mangfoldspris. Les hvem som er finalistene til Elektrokvinnen her.
Det var mange gode kandidater, og juryen takker alle som har nominert! Juryen består av Frank Jaegtnes (adm.dir. EFO), Loveleen Rihel Brenna (grunnlegger og daglig leder, Seema), Ove Guttormsen (adm.dir NHO Elektro), Ida Thorendahl (daglig leder, Lyskultur), Karoline Nystrøm (Chair Advisory Board on Diversity, EFO) Anita Helgesen (elektriker, Caverion) og Heidi Lie (forbundssekretær EL og IT-forbundet).
SG Armaturen jobber helhetlig med mangfold og inkludering i hele organisasjonen. De har økt kvinneandelen i ledelsen til 33 % og har 45 % kvinner på lageret i Norge, et tydelig resultat av målrettet innsats. Samtidig skaper de møteplasser for faglig utvikling og fellesskap, som «Jenteuka» i 2025, der over 80 kvinnelige elektrikere og lærlinger deltok. SG løfter fram mangfold i hele organisasjonen, med ledere i ulike roller og land, og jobber aktivt for å skape et trygt og inkluderende arbeidsmiljø for alle, uavhengig av kjønn, bakgrunn eller rolle.
Bravida Norge jobber helhetlig med mangfold og inkludering – på tvers av fag, nivåer og bakgrunner. De har etablert et eget mangfolds- og likestillingsutvalg, og satt seg som mål å firedoble antall kvinnelige montører innen 2026. Administrerende direktør, Tore Bakke, har signert Lederløftet for Mangfoldsledelse, og viser at arbeidet er solid forankret i ledelsen. I 2024 ble Bravida kåret til «Årets inkluderingsbedrift» i Kristiansand og Vennesla, for sitt arbeid med å gi flere en ny sjanse, blant annet gjennom ansettelse av voksne lærlinger og lærekandidater.
Helgevold Elektro jobber bredt med å øke mangfoldet og skape en mer inkluderende elektrobransje. I dag er 15 % av arbeidsstyrken kvinner, og selskapet har satt seg som mål å løfte denne andelen. De deltar aktivt i samarbeid med bransjeorganisasjoner for å øke mangfoldet allerede i utdanningsløpet, og tenker nytt også i rekrutteringen. Blant tiltakene er uformelle samtaler med potensielle ansatte, uten krav om CV eller søknad, for å senke terskelen og åpne døren for flere. Helgevold er også sertifisert som «Great Place to Work».
Denne prisen gis til et selskap der mangfold er en naturlig del av strategien. Selskapet har satt seg tydelige mål, gjennomfører konkrete tiltak og viser vei med en god og aktiv mangfoldsledelse. Selskapet inspirerer også andre ved å snakke med utestemme om mangfold. Kåringen finner sted under Arendalsuka 2025.