EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE
En hånd holder en voksende spire plassert inne i en lyspære. Bakgrunnen er grønn natur. Teksten leser: ISO22057 integrert i EFObasen

EPD tar veien videre: ISO 22057 Integrert i EFObasen

Verdens første ISO 22057 EPD (Environmental Product Declaration) ble publisert av EPD-Norge tidligere i år, og er nå integrert i EFObasen for å effektivt digitalisere rapporteringen av miljødata på produktnivå. Dette gir en mer brukervennlig tilnærming for produkteiere når det gjelder innsamling og deling av miljødata.

Maskintolkbar EPD for effektiv datahåndtering

For å muliggjøre nøyaktig og effektiv håndtering av store datamengder, har EFObasen implementert EPD i et maskinlesbart og maskintolkbart format som datamaler/PDT, i tråd med NS-EN ISO 23386 og NS-EN ISO 23387. Videre benyttes NS-EN ISO 22057 for EPD-ene, med nøye plasserte datafelter i EFObasen. Dette gjør det enkelt for produkteiere å rapportere miljødata identifisert med EL-nummer, og sikrer nøyaktig sporbarhet av miljøpåvirkningen. Den digitale flyten inn mot EFObasen er fullt i samsvar med ISO-standardene, og dette legger til rette for en sømløs digital rapporteringsprosess.

Schneider Electric: Fremover med ISO 22057

Schneider Electric er det første medlemmet som tar i bruk ISO 22057 på produktnivå rett inn i EFObasen. Dette understreker bransjens bevegelse mot digitalisering for effektiv håndtering av miljødata. Phillip Tran, teknologi direktør i Elektroforeningen (EFO), påpeker at en intensivering av digitaliseringen av miljødata vil styrke næringens konkurransekraft ved å transformere produktene til å være datadrevne.

Phillip Tran, teknologi direktør Elektroforeningen

Denne implementeringen av ISO 22057 i EFObasen legger grunnlaget for enhetlig innsamling, lagring og deling av miljødata – et viktig skritt mot reell bærekraft og miljøansvar i vår industri.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing