EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE
Frank jaegtnes står med en nisselue foran et juletre

Julehilsen 2023

Kjære medlem,

Julen nærmer seg, og mange av oss kjenner på forventning, glede og spenning til tiden som kommer. Denne tiden innbyr også til ettertanke, en stund der vi retter blikket bakover og reflekterer over året som har gått.

2023 har vært et innholdsrikt år for elektrobransjen og EFO. Noen av høydepunktene har vært å få treffe dere på medlemsmøter, en vellykket deltakelse under Arendalsuka med økende medlems engasjement, og flere faglig gode frokostmøter. Det siste året har også vært preget av inspirerende besøk hos våre med medlemmer gjennom månedens EFOmedlem. Vi ser frem til å fortsette dette initiativet inn i 2024 og gleder oss til å møte enda flere av dere!

I 2023 har vi opplevd en betydelig vekst i medlemsbasen, og vi ønsker 18 nye medlemmer velkommen til vårt felleskap: Green Carbon Technology AS, Elcor AS, Sigdal HeatingSolutions AS, NORTROLL AS, Skarpnes AS, Teltonika Energy, AS Automax, TESEDenmark ApS, Current Eco AS, Elektra Norge AS, Smarthuset, EFB Elektronik Nordic A/S, KlimabrandsNorge AS, AV Norway AS, ZAPTEC CHARGER AS, Cenika AS, Murrelektronik AS, og TelesteNorge AS. Vi deler vi også gleden over å ha utvidet teamet vårt, med Almin Dacic som service- og supportmedarbeider, Kristin Viko Gaupset som prosjektkoordinator, og Karoline Nystrøm som leder for mangfoldsinitiativet. I tillegg fungerer Linn Kise som vikar for vår kommunikasjonsrådgiver, Thea Müller Andersen, som for tiden er i mamma-permisjon. 

Digitalisering og EFObasen har som alltid spilt en viktig rolle. Interessen for produktdata er stor og stadig flere systemleverandører, rådgivere og entreprenører kobler seg på EFObasen og bruker den som kilde til produktinformasjon og tilgang til leverandører. Standardisering av produktdatamaler (PDTer) har skutt fart gjennom vårt engasjement i PDT Norge. Det var derfor med stolthet at vi i november i samarbeid med PDT Norge kunne lansere verdens første bransje PDTer for kabel og belysning. EFObasen markerte seg også som den første produktdatabasen som tar i bruk publiserte bransje PDTer og har nå tilgjengelige PDSer (produktdatablad) for både kabel og belysning.

I år har vi jobbet mye med energieffektivisering, og mot slutten av året kom det flere gledelige nyheter. Regjeringen presenterte en handlingsplan for energieffektivisering, et viktig steg i riktig retning, selv om den ikke når våre høyeste ambisjoner. Budsjettforliket med SV har også resultert i en historisk satsing på energieffektivitet gjennom økte midler til Enova – en seier EFO har kjempet for i mange år.

Dette året har også vært preget av høy aktivitet i Samordningsrådet for digitalisering av BAE-næringen, som har vært ledet av EFO. De to siste årene har rådet jobbet intensivt, og den 1. november leverte rådet sin rapport til regjeringen, der det pekes på nødvendige råd og tiltak for økt fremdrift i digitaliseringen av BAE-næringen.

På julemøtet i desember varslet Prognosesenteret krevende tider for byggenæringen, men pekte samtidig på at elektrobransjen vil bli mindre berørt av denne nedgangen som en følge av at elektrifiseringen fortsetter og at vi som bransjen har flere solide ben å stå på. Dette gir grunn til optimisme for vår bransjes fremtid selv om enkelte nok vil merke nedgangen.

2024 blir nok et innholdsrikt år med viktige arrangementer som Energismarte Bygg Konferansen i mars, Eliaden i mai, og Arendalsuka i august. Vi ser frem til det kommende året med forventning og entusiasme. 

Det er også på sin plass å si tusen takk alle tillitsvalgte som engasjerer seg i våre styrer og faggrupper. Dere har igjen gjort en enestående jobb og er helt avgjørende for det vi sammen får til! 

Vi i Team EFO ønsker alle våre medlemmer, kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul, og et godt nytt år. Vi sees til neste år!

Julehilsen

Frank

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing