EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Julehilsen 2022

Kjære medlem,

Julen nærmer seg, og vi er mange som sitter med forventninger om en rolig, sosial og hyggelig julefeiring. Allikevel vet vi at det er mye som vil kunne prege årets julefeiring, og i år er det ikke Korona som står øverst på den listen. En annerledes jul har rett og slett blitt normen, og jeg tror det er viktig at vi holder ved, og verdsetter de gode opplevelsene i tiden fremover.

Året 2022 har, i likhet med de siste årene, vært preget av uforutsigbarhet for mange. Selv om korona-restriksjonene ble løftet, har det vært flere elementer som har tynget både befolkningen og bransjen vår. Det har vært et tøft år for mange med strømpriskrise, materialmangel og et Europa i krig.

For EFO sin del har det vært et år med mye arbeid for å få energieffektivisering på agendaen til både Stortinget og regjeringen. Skuffelsen var derfor stor da vi fikk statsbudsjettet for 2023. Det er tydelig at energieffektivisering dessverre fortsatt er nedprioritert. Vi vil fortsette å jobbe for energieffektivisering og elektrifisering i året som kommer og går inn i 2023 med en optimistisk og positiv tankegang. Vi bretter opp ermene og fortsetter arbeidet.

I løpet av året har vi rukket å gjøre mye. Høydepunktene har vært medlemsmøtene og det at vi endelig kunne treffes fysisk. Vi hadde også en vellykket Arendalsuka og flere gode frokostmøter. Det var også godt å få på plass Marie Loe Halvorsen som ny næringspolitisk direktør. I tillegg kunne vi i år ønske velkommen til seks nye medlemmer.

Under Arendalsuka lanserte vi Helelektrisk.no, som er en videreutvikling av elbarometer. Dette er et samarbeid mellom Agder Energi, Siemens, Bellona og EFO. Helelektrisk viser at Norge så langt er 54% elektrifisert. Dette er en liten økning fra 2020, da elektrifiseringsgraden lå på 53%. Norge har fremdeles en lang vei å gå med tanke på elektrifisering. Det er derfor godt å vite at bransjen vår går foran og tråkker opp stien for at vi til slutt skal få et helelektrisk Norge. Dere medlemmer gjør en uhyre viktig jobb, for målet blir ikke nådd uten dere.

I oktober var Elektroforeningen vertskap for det aller første internasjonale ETIM-forumet. Forumet ble arrangert i Oslo, og vi fikk totalt 70 besøkende fra 20 forskjellige land. Dette er en viktig arena for oss, og vi fikk vist frem litt av hva som blir gjort av digitalisering i Norge. EFO er aktive både nasjonalt og internasjonalt, og det skal vi fortsette med i 2023.  

EFObasen har som alltid spilt en viktig rolle, og vi startet 2022 med å øke kvaliteten på produktinformasjon på over 259.000 produkter. Vi fullførte trinn 2 av EFObaseoppdateringene i mars, og nå har de aller fleste produktene som selges via grossist den informasjonskvaliteten som kreves av grossistene. Dette er et resultat av en kjempeinnsats fra produkteierne og et godt samarbeid med grossistene. Fremover blir det fokus på miljødata (EPD - Environmental product declaration) og ETIM MC som gir 3D modellering av produktene i EFObasen.
 

Det blir også ett par endringer i organisasjonen på nyåret. Etter fem år i EFO går Ida Thorendahl over i en ny rolle som daglig leder for Lyskultur. Jeg vil takke Ida for strålende innsats i EFO og vi gleder oss til et godt samarbeid i tiden fremover da EFO er medlem i Lyskultur. Hans William Huynh, som har hatt den viktige jobben som service- og supportmedarbeider i EFO siden 2021, går også over i ny stilling fra mars 2023. Vi kommer til å savne Ida og Hans, og ønsker dem masse lykke til i sine nye roller. De har begge betydd mye for oss og for medlemmene våre.

Det er også på sin plass å si tusen takk alle som engasjerer seg i våre styrer og faggrupper, dere har igjen gjort en enestående jobb!

Vi i Team EFO ønsker alle våre medlemmer, kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul, og et godt nytt år. Vi sees i det helelektriske året 2023.

Julehilsen

Frank

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing