EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Bildet: f.v Frank Jaegtnes, Karoline Nystrøm & Ida Thorendahl på scenen under kåringen av Elektrokvinnen 2022.

Karoline Nystrøm er Elektrokvinnen 2022

Torsdag 2. juni tok Frank Jaegtnes (Juryemedlem og administrerende direktør i Elektroforeningen - EFO) til scenen med nyheten om hvem juryen hadde kåret til årets Elektrokvinne. Det var Karoline Nystrøm som ble Elektrokvinnen 2022. Hun har jobbet i mange år for mangfold i bransjen, blant annet som administrerende direktør for Schneider Electric. Juryen begrunner valget blant annet på grunn av hennes innsats i å ha økt kvinneandelen til 40% i ledergruppen i Schneider Electric, samt i å øke den samlede kvinneandelen i Schneider Electric til 30%. Hun har vært med på å etablere Elektra som er et bransjenettverk for kvinner i samme selskap.  

Elektrokvinnen hadde et viktig budskap til bransjen:

«Det er bra for business å drive mangfoldsagendaen, det å få nye perspektiver er viktig, spesielt for å holde konkurransekraften i bransjen men også i landet.»

Karoline Nystrøm har lang toppleder- og styreerfaring fra tech-selskaper i Norge og internasjonalt.
«Jeg trives når jeg har masse mennesker rundt meg som ønsker å få til noe sammen. Jeg brenner for å drive endring gjennom å sette digitalisering og bærekraft på agendaen.» I løpet av de siste årene har hun ledet Schneider Electric Norge og vært hovedstyremedlem i EFO. «Jeg har brukt utestemmen i offentligheten for å synliggjøre hvor viktig elektrobransjen er for fremtidens Norge og for å vise hvor attraktivt det er å jobbe i bransjen.»

Elektrokvinnen er en kåring som skal være med på å fremme mangfold og kjønnsbalanse innad i Elektrobransjen. - Vi kårer Elektrokvinnen 2022 for å rette søkelys på mangfold, kjønnsbalanse og likestilling i bransjen. Det er viktig for oss å løfte frem heltene og forbildene i bransjen. Vise frem de som går foran samt de som aktivt arbeider for å synliggjøre mulighetene samt gjøre plass til flere kvinner i bransje. Vi ønsker flere kvinner velkommen, men har fremdeles en lang vei å gå. Endring må forankres i toppledelsen, slik at vi kan få en mer moderne og mangfoldig bransjekultur, sier Frank Jaegtnes, administrerende direktør i Elektroforeningen EFO.


Juryen var bestående av Loveleen Rihel Brenna (Seema), Jan Grønbech (dCompany og tidligere Country Manager i Google Norge), Frank Jaegtnes (EFO) og Ida Thorendahl (EFO).

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing