EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

f.v: Runar Hansesætre og Heidi Lie

Kunngjøring- Disse er vinnere av Elektrokvinnen og Elektrobransjens Mangfoldspris 2024

Eliaden, 29. mai

Etter grundig gjennomgang og nøye vurdering av en imponerende liste med nominerte kandidater, er juryen stolte over å kunngjøre vinnerne av Elektrokvinnen 2024 og Elektrobransjens Mangfoldspris 2024. Vi feirer bemerkelsesverdige individer og selskaper som har utmerket seg med sitt engasjement og arbeid for mangfold i elektrobransjen. I år hadde vi tre finalister til Elektrokvinnen 2024, og tre finalister til Elektrobransjens Mangfoldspris, fortalte Frank Jaegtnes, jurymedlem og administrerende direktør i Elektroforeningen.

Årets vinner av Elektrokvinnen 2024 er Heidi Lie, Forbundssekretær i EL og IT Forbundet

Heidi Lie har fagbrev som telekommunikasjonsmontør fra Telenor, IT-utdannelse, utdannelse som elektroteknikker, Ekom og innen bærekraft og økonomi. Heidi startet som lærling i 1996, og har siden den gang opparbeidet seg lang erfaring og innsikt i bransjen, både som fagarbeider, bas og montør og ikke minst gjennom en lang rekke styreverv som tillitsvalgt både lokalt og sentralt. Heidi er lidenskapelig opptatt av å få flere kvinner inn i elektrobransjen, og er ikke redd for å snakke med utestemme om mangfold.

Juryen la særlig vekt på at Heidi Lie blir beskrevet som en rollemodell over lang tid med høyt engasjement for fag, kjønnsbalanse og mangfold, fortalte Frank Jaegtnes, og la til - som initiativtager for Montørjentene i 2011 har Heidi jobbet utrøttelig for å få flere kvinner til å utdanne seg til elektrofagene og har bla. annet doblet kvinneandelen i region Vestland siden Montørjentene ble startet.

- Alle finalistene våre gjør en viktig jobb i kampen for en mer mangfoldig elektrobransje, men i år var det Heidi Lie som skilte seg ut. Hun gjør en særdeles god jobb i å skape engasjement og samarbeid på tvers av bransjen, fortalte Karoline Nystrøm, jurymedlem og vinner av Elektrokvinnen 2022.

Årets vinner av Elektrobransjens mangfoldspris er Ahlsell

Ahlsell er en grossist med et komplett sortiment innen VVS, VA, elektro, verktøy og personlig verneutstyr. Deres viktigste oppgave er å gjøre det enklere for proffkunden å utføre en god jobb. Ahlsell er overbevist om at mangfold styrker selskapet. De mener det er avgjørende at hele organisasjonen forstår og støtter dette fokuset.

-Vi ser og erfarer at det å investere i økt kompetanse innen mangfoldsledelse gjør noe med tankesettet til lederne våre. De ser og utnytter muligheter i egne team i mye større grad, noe også medarbeiderne bekrefter i årets medarbeiderundersøkelse: Med hele 83 poeng på spørsmålet om nærmeste leder utnytter ulikhetene i avdelingen, og 84 poeng på at de føler seg inkludert og respektert i Ahlsell, kan vi med hånden på hjertet si at vi er på riktig vei til en god arbeidskultur i selskapet, forteller Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell Norge

En av faktorene som gjorde at Ahlsell Norge vant i år, var deres unike topplederforankring, strukturert og langsiktig arbeid med god kompetanse i bunnen. - Hos Ahlsell er det tydelig at mangfold handler om å ha en tydelig sammenheng mellom verdiskaping og mangfold samt skape høy involvering og entusiasme hos ledere på alle nivåer.  Dette er bare noen av mange grunner til at Ahlsell i år fikk Elektrobransjens mangfoldspris,fortalte Jaegtnes.

Juryen bestod i år av seks bransjeeksperter, og inkluderte Frank Jaegtnes (adm.dir EFO), Loveleen Rihel Brenna (grunnlegger og daglig leder, Seema), Ove Guttormsen (adm.dir Nelfo), Ida Thorendahl (daglig leder, Lyskultur), Karoline Nystrøm (Chair Advisory Board on Diversity, EFO) og Helene Astrup (Senior HR rådgiver, Bravida)

Disse var årets finalister

Elektrokvinnen 2024 Finalister:

Heidi Lie

Anne Sødem

Lea Erlandsen

Elektrobransjens Mangfoldspris 2024 Finalister:

Ahlsell

GK

SG Armaturen

Prisutdelingen fant sted på Eliaden den 29. mai, og vinnerne ble kåret under historisk fagseminar for kvinner i elektrobransjen.

-Vi er begeistret over det høye nivået av engasjement og dedikasjon som kandidatene fra elektrobransjen har vist gjennom sine prestasjoner. Alle finalistene har på hver sin måte bidratt til å forme en mer mangfoldig og innovativ fremtid for bransjen, uttalte juryen samlet.

Om Elektrokvinnen og Elektrobransjens Mangfoldspris:

Elektrokvinnen og Elektrobransjens Mangfoldspris er priser som anerkjenner dyktige enkeltpersoner og bedrifter som har utmerket seg med sitt arbeid for mangfold og innovasjon i elektrobransjen.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing