EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE
Andreas Niss står foran en vegg hvor det står Elektroimportøren AS i store oranjse bokstaver.

Bilde: Andreas Niss, administrerende direktør i Elektroimportøren AS

Møt månedens EFOmedlem: Elektroimportøren AS

Tidligere i desember satte EFO seg ned for en prat med Andreas Niss, administrerende direktør i Elektroimportøren AS, og denne månedens EFOmedlem. Elektroimportøren AS, etablert i 1994 og med hovedkontor på Alnabru i Oslo, leverer et bredt sortiment som imøtekommer behovene til både profesjonelle og private kunder. Lær mer om Elektroimportøren AS sin historie og utforsk deres pågående prosjekter og initiativer i denne månedens utgave av månedens EFOmedlem.

Historien bak suksessen

I hjertet av den norske elektrobransjen har Elektroimportøren AS markert seg som en pioner og nøkkelaktør i utviklingen av elektromarkedet. Grunnlagt i 1994 av den tidligere heismontøren Per Norman Nielsen, har selskapet gjennomgått en imponerende reise og står fram som en innovativ og bærekraftig aktør i dagens elektriske landskap.

Elektroimportøren AS sin opprinnelse har sitt utspring i en kombinasjon av drømmer og en uventet hendelse. Etter en heissjakt-ulykke som sendte Per Norman Nielsen til sykehuset, kastet han seg inn i elektromateriell-verdenen. Med et tydelig mål om å erobre en andel av et marked verdt 9,5 millioner kroner, forlot han sitt tidligere yrke som heismontør og kastet seg inn i salg av elektriske produkter. Dette førte til etableringen av Elektroimportøren.no i 1996. Den første fysiske butikken ble senere etablert i garasjen på hovedkontoret på Alnabru. I 2014 ble selskapet solgt til Private Equity, og en ny æra begynte.

Elektroimportøren AS i nyere tid

Siden 2014 har Elektroimportøren AS etablert 27 nye butikker, og opplevd betydelig vekst. Selskapets unike tilnærming som en hybrid mellom grossist og forhandler skiller dem fra andre aktører i bransjen. Med halvparten av salget rettet mot elektrikere og den andre halvparten mot privatkunder, har de skapt en modell som kombinerer effektiv logistikk med utmerket kundeservice.

Elektroimportøren AS bruker sine varehus som logistikknutepunkter. Administrerende direktør, Andreas Niss forteller:  -Vi flytter varelageret nærmere kunden og kan ha raskere leveranser og bedre service lokalt. Denne tilgjengeligheten og servicen er hjørnesteiner i deres strategi for å tilfredsstille både profesjonelle elektrikere og privatpersoner. Elektroimportøren AS har i tillegg en betydelig andel ansatte med elektriker fagbrev, noe som sikrer en unik kundeopplevelse for både profesjonelle og privatpersoner.

Bilde: Marie Loe Halvorsen, Andreas Niss og Phillip Tran

Pågående prosjekter og initiativer

Solenergi og Bærekraft:

Solenergisektoren har vært et hovedfokus for Elektroimportøren AS som svar på den økende etterspørselen etter bærekraftige energiløsninger, og selskapet ser på solenergi som en viktig del av fremtidens elektriske systemer. -Næringsbygg ønsker solceller for å sikre strøm tilgjengelighet, samtidig som de søker etter rimeligere strøm. I tillegg er slike energiløsninger miljøbevisste, og de utgjør derfor et ideelt valg, forteller Niss.

Selskapet har forankret sitt engasjement for bærekraft gjennom miljøsertifisering av butikkene, og rapportering av initiativer. Med ca. tretti prosent av salget fra egne produkter, tar selskapet aktivt ansvar for arbeidsforhold, materialbruk og levetid på produkter, og søker løsninger for å minimere miljøpåvirkningen. Du kan lese mer om deres bærekraftige initiativer her.

Ekspansjon i det svenske markedet:

Et annet fremtredende prosjekt er selskapets ekspansjon i det svenske markedet. Niss uttrykker optimismen rundt dette prosjektet: -I fjor gjennomførte vi oppkjøpet av en aktør i Sverige, og er nå i gang med å gjenskape den suksessfulle reisen vår der. Selv om det er utfordrende, er vi fast besluttet på å fortsette, og jeg har stor tro på at Sverige vil vise gode resultater neste år.

SpotOn:

I 2019 utviklet Elektroimportøren AS SpotOn, en plattform der privatkunder enkelt velge produkter som de ønsker installert, få faste priser inkludert montering og materiell, og bli koblet sammen med pålitelige samarbeidspartnere for profesjonell installasjon.

Elektroimportøren AS om fremtiden

Med solcelle prosjekter, ekspansjon i Sverige og innovative løsninger som SpotOn, posisjonerer de seg som ledende iden stadig elektrifiserte fremtiden.

Selv om Elektroimportøren AS ser på den nærmeste fremtiden som utfordrende, er administrerende direktør Andreas Niss optimistisk med tanke på bransjens langsiktige vekst. -Vår bransje er fantastisk godt posisjonert, forteller Niss. Med den pågående elektrifiseringen av ulike sektorer, er det fantastisk å være en leverandør av produkter som drives av elektrisitet, avslutter han.

Elektroimportøren AS fortsetter å være en drivkraft i elektrobransjen, og deres historie fra pionertiden til dagens bærekraftige initiativer gjør dem til en bemerkelsesverdig og relevant aktør i det moderne elektriske landskapet. Med en vedvarende innsats for å levere toppmoderne løsninger, fortsetter Elektroimportøren AS å sette sitt preg på bransjen og møte behovene til både profesjonelle og private kunder.

En stor takk rettes til Andreas Niss for at EFO fikk ta en prat med deg.

Vi ønsker å formidle historiene til våre medlemmer. Er din bedrift involvert i et spennende prosjekt, eller har dere en historie dere ønsker å dele? Ta kontakt med Linn@efo.no.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing