EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Bilde: f.v. Stig Mistereggen, Heidi Hasleengen Wethal, og Magnus Hagen.

Møt Månedens EFOmedlem: ELFLEX Konsulent Team AS

Den 7. juni var EFO på besøk hos månedens EFO-medlem for juni, nemlig ELFLEX, også kjent som Konsulent Team AS. Selskapet ble grunnlagt i 1990 og har dermed vært en markedsaktør i imponerende 33 år.
ELFLEX har sin base på Valhallavegen 10, 2060 Gardermoen, og har blant annet Solar som sin nærmeste nabo. Selskapet har sitt hovedkontor og lager under samme tak. Deres omfattende produktutvalg inkluderer alt fra varmefolie til terrassevarmere. I tillegg har de nylig utvidet sin portefølje til å omfatte energilagring, med levering av batteripakker for bolighus, de kan også levere skreddersydde løsninger for industri og næringsliv. Du kan lese mer om energilagring med ELFLEX her. Les mer om ELFLEX i denne månedens utgave av månedens EFOmedlem.

Om ELFLEX
ELFLEX er en del av FENIX GROUP som har hovedkvarter i Tsjekkia. FENIX trading group ble også grunnlagt i 1990, etter fløyelsrevolusjonen i Tsjekkia. De ble på denne tiden en av de aller første privatdrevne selskapene i Tsjekkia. I dag eksporterer de produkter til mer enn 70 land over 4 kontinenter.

ELFLEX begynte som nevnt sin historie i 1990. De ble grunnlaget av Kristin Bjerkholt, etter hans borgang i 2012 har Mistereggen, Wethal og Hagen ledet selskapet. Allerede på den tiden var varmefolie deres hovedfokus. ELFLEX ble en del av FENIX GROUP i 2014 FENIX GROUP har vært en av ELFLEX sine viktigste samarbeidspartnere, og har fabrikker i Tsjekkia, Spania, Slovakia, Skottland og Frankrike. Det er viktig for dem å være åpne om hvordan produksjonen blir styrt, og de har i flere år derfor tatt med seg kunder og interessert til fabrikkene sine.

- Vi er opptatt av å tilby trygge produkter med lang levetid. Alle produktene våre utvikles og produseres i Europa, fortalte Mistereggen.

I dag har ELFLEX fem ansatte, og deres viktigste  oppgave å levere produkter gjennom elektrikere, elektrogrossister og deres lagre over hele Norge. De fem ansatte består av Heidi Hasleengen Wethal, Stig Mistereggen, Magnus Hagen, Lars Mauseth og Bjørn Matheisen.

- Teamet vårt består av en dedikert gruppe mennesker som har kundene i fokus, med det glødende engasjement for våre produkter, fortalte Mistereggen.

I fjor hadde den en omsetning på hele 23 millioner, men de forventer en endring i år:

- Vi har moderert oss ganske mye i år, på grunn av markedet og markedssituasjonen, fortalte Hagen.

Det har vært varmefolie på agendaen siden dag én:

- Hovedproduktet vårt har alltid vært varmefolie, og så kom lavtbyggende varmegulv, og deretter varmekabler. På disse områdene er vi markedsledende, fortalte Hagen. Hemmeligheten til suksess har ifølge Hagen vært det tette samarbeidet med grossistene, samt måten ELFLEX har vært åpne med sine kunder: - Vi har i alle år hatt med oss kundene på fabrikkbesøk for å se på produksjon, og for å lære mer om produktene våre. Det har også vært viktig for oss å hele tiden ha god og direkte kontakt med installatørene.

ELFLEX har gjennom flere år vært en pådriver for kompetanseheving blant montører, og deres engasjement har resultert i omfattende kurs- og opplæringsprogrammer. Gjennom disse programmene sikrer ELFLEX at montørene er fullt utrustet med kunnskap om deres produkter, slik at at kan levere høykvalitets installasjoner. ELFLEX setter dermed standarden for bransjens utdanningsinitiativer, og viser vei mot en mer kunnskapsrik og profesjonell elektroinstallatørbransje.

- Det er viktig å kunne stille opp for montørene. Bruksanvisninger er fint det, men med god opplæring gjennom kurs og lignende for montørene en helt annen hverdag. Det er også godt å vite at om de lurer på noe, så ringer de og tar kontakt med oss, fortalte Mistereggen, og la til – For oss er det kvalitet, sikkerhet og kunnskap som står i fokus, så vi ønsker å være med på å løfte bransjens kunnskapsnivå med disse kursene. Det skaper en tryggere og mer effektiv arbeidsdag for montørene.

Inne på lageret til ELFLEX finner man masse spennende!

Produktene

Som nevnt leverer ELFLEX både Varmefolie og energilagringsmuligheter. I tillegg ligger blant annet varmekabler, termostater, tinematter og terrassevarmere i katalogen deres.

ELFLEX har gjort varmefolien til sitt mest sentrale produkt i dagens marked. Varmefolie er en karbonfilm som avgir behagelig varme. Med varmefolie trenger man ikke lenger bekymre seg for tungvint støpemasse. Konseptet er enkelt og effektivt: man plasserer en reflektorplate eller isolasjonsplate under gulvet, som hjelper varmen til å stige oppover, og deretter legger man varmefolien på toppen, under parkettgulvet. Resultatet er en optimal komfortvarme som kan benyttes direkte under parkettgulvet. I tillegg avgir den en maksimalvarme som ikke vil skade parketten.

Det spennende med varmefolie er at den ikke bare bidrar til en behagelig innendørstemperatur, men den kan også fungere som en selvstendig oppvarmingskilde i moderne, godt isolerte hjem. Ved å benytte varmefolie som en primær varmekilde, kan man oppnå betydelig energibesparelse og dermed reduserte strømregninger.

Med ELFLEX varmefolie får du ikke bare komfort og effektivitet, men også en mer miljøvennlig løsning som bidrar til bærekraftig energiforbruk. Utforsk de mange fordelene med varmefolie og oppdag hvordan den kan forvandle din oppvarmingserfaring til noe ekstraordinært.Varmefolie er en svært fornuftig og rimelig måte å varme opp boligen din på. Det er et produkt som har vært velprøvd I over 30 år, fortalte Wethal, og la til: - Varmefolien vi leverer er energigjerrig, og økonomisk for forbrukeren. Den reagerer raskt på temperaturforandringer, slik at romtemperaturen blir ivaretatt uten at forbrukeren trenger å justere noe på en termostat.

På nettsidene sine skriver ELFLEX at en riktig montert ELFLEX varmefolie vil kunne gi en energisparing på rundt 20-30% kontra panelovner.

I tillegg til varmefolie i gulv, har ELFLEX sørget for effektiv bruk av varmefolie i tak, dette kan du lese mer om på ELFLEX sine nettsider her. Varmefolie i tak installeres rett over takplater eller panel. Her trenger man ikke isolasjonsplater siden det er god isolasjon mellom bjelker og loft i nye bygninger. Byggehøyden på varmefolie i tak ligger på 0,2mm.

- Varmefolien vår gir strålevarme, og vil ikke frigi unødvendig med varme, dette er en smart og energieffektiv varmeløsning, avsluttet Mistereggen.

Illustrasjon hentet fra ELFLEX sine nettsider, demonstrerer hvordan takfolie kan ligge (før man tar på panel eller takplate).

ELFLEX setter varmefolie på kartet. En stor takk rettes til Heidi Hasleengen Wethal, Stig Mistereggen, Magnus Hagen for at EFO fikk komme på besøk hos dere.

Vi ønsker å formidle historiene til våre medlemmer. Er din bedrift involvert i et spennende prosjekt, eller har dere en historie dere ønsker å dele? Ta kontakt med Thea@efo.no.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing