EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Nye statistikksider

Av:
Last ned PDF
19.11.2018

Elektroforeningen har gleden av å presentere helt nye statistikksider. De nye sidene har mange spennende nye funksjoner, i tillegg til feilrettinger og raskere responstid.

-Helt siden jeg startet i Elektroforeningen i 2015, har jeg ønsket å gi våre medlemmer en enklere og mer intuitiv måte å fordøye statistikkene våre på, sier EFOs data scientist Pål Kristian Granholt. -Det er fantastisk å endelig kunne vise frem det vi har jobbet med, og jeg ser frem til å videreutvikle disse sidene sammen med våre medlemmer. Bakgrunnen for at vi ønsket nye sider var å gjøre om på mange elementer i de sidene vi hadde, og vi konkluderte etter hvert med at det var nødvendig å starte helt fra scratch. Imbera, som har vært utvikleren på prosjektet, har jobbet tett med oss og kommet med forslag og ideer som har gjort sidene enkle å navigere, og ikke minst svært responsive. At noen operasjoner er blitt mange ganger raskere enn før er helt fantastisk.

Nye funksjoner

Det første du ser når du logger på våre nye sider en graf over totalutviklingen per produktgruppe. Herfra kan man grave seg videre ned i nivå 2 i blokknummerstrukturen. For de som deltar i en fagstatistikk, kan man også grave seg ned i nivå 3. Alle grafene er interaktive, og man kan selv velge hva man vil fokusere på. Vi har også satt opp en graf som sammenligner hvordan ens egen bedrift gjør det i omsetningsutvikling, sammenlignet med alle andre selskaper i EFO som har omsetning i samme gruppe. Mange medlemmer har fortalt at dette er noe de regner ut på egenhånd uansett, og da mener jeg det er bedre at vi beregner det for våre medlemmer, og viser det frem på en intuitiv måte, kommenterer Pål Kristian.

De nye sidene har også en funksjon som sørger for at der det er få innmeldere på en gruppe blir ikke tallene vist frem, slik at ingen skal frykte at deres omsetning er mulig å lese ut av statistikkene. Vi har hatt en lignende funksjon inne før også, men nå er dette enda sikrere.

Det er også mange mindre endringer som vi tror våre medlemmer kommer til å like. Man får nå en tydelig beskjed når en innmelding er innlest, enten man gjør dette via tabellen i nettsiden, eller via Excel-ark. Innloggingssesjonene varer lengre, slik at man blir ikke like fort logget ut som før. Alle grafene kan enkelt lastes ned om man har lyst til å bruke de i egne presentasjoner. De nye sidene støtter selvfølgelig også sikre overføringer av data gjennom https-protokollen.

De nye statistikksidene har nylig blitt lansert, og du kan besøke de på samme nettadresse som våre tidligere sider: https://statistikk.efo.no

Er du nysgjerrig på EFOs statistikker, og vurderer å bli medlem? Send oss en e-post da vel!

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing