EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Nye strømtiltak for næringslivet krever energikartlegging og tiltak

Fredag morgen kom regjeringen ut med en helt ny strømstøttepakke til næringslivet. Pakken inneholdt flere tiltak som skal hjelpe det norske næringslivet gjennom strømkrisen, og samtidig sørge for at energiforbruket vårt synker. Denne gangen har de valgt å fokusere på tiltak som både reduserer energibehovet, og stimulerer til økt egenproduksjon av energi. Dette er viktige tiltak som vil hjelpe Norge på veien mot å bli verdens første helelektriske samfunn.

- Vi er glade for at regjeringen setter krav til energieffektivisering og egenproduksjon. Dette er gode nyheter for våre medlemmer, som leverer produktene og tjeneste som trengs for å gjennomføre disse tiltakene, sier Frank Jaegtnes, adm.dir. i Elektroforeningen, EFO.  

Blant de nye tiltakene regjeringen har kommet med, finner man det som kalles «Energitilskudd». Her vil bedrifter med minst 3% strømintensitet kunne søke om tilskudd til å betale strømregningen og til å investere i energitiltak. Det betyr at dersom strømkostnadene er høyere enn 3% av bedriftens totale inntekter, vil bedriften være kvalifisert til å motta tilskuddsordningen.  Energitilskuddet vil kunne deles inn i to. Bedrifter som gjennomfører energikartlegging kan få dekket inntil 25% av strømprisen over 70 øre. Om bedriften også velger å investere i enøktiltak, vil støtten øke til 45% av strømprisen over 70 øre.
I tillegg kommer de med enøk-støtte på opptil 50 prosent av investeringskostnaden. Her poengterer de at det i stor grad skal dreie seg om tiltak som ikke støttes i dag, som energistyringssystemer, etterisolering og solcellepaneler.

Det er Enova som administrerer tilskuddsordningen. I pressemeldingen forteller regjeringen at de forventer en omstilling blant bedriftene, og at minstekravet for å motta tilskudd er å kartlegge strømforbruket. Dette mener EFO er gode tiltak.

- Det er positivt for alle om næringslivet klarer å omstille seg, og kartlegging vil spille en vesentlig rolle. Når man skjønner hvor mye man kan spare på energieffektivisering og egenproduksjon, vil flere velge å investere i disse tiltakene. Alle må ta i ett tak på veien mot et helelektrisk Norge, med de nye tiltakene er vi et steg i riktig retning, avslutter Jaegtnes.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing