EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Viktig informasjon om EFObasen

Verden er i konstant endring, og skal vi klare å holde tritt, må vi jobbe for det. Vi har lenge fått tilbakemeldinger om at vi trenger å oppdatere EFObasen med flere krav om produktinformasjon. For å spare leverandører og grossister for fremtidig tidsbruk, har vi valgt å sette nye krav til hva som må fylles ut om produkter som skal selges til grossister.

Vi har i første omgang delt inn kravene i to trinn. Trinn 1 varer f.o.m i dag til 31.12.21. Vi har et mål om at samtlige produkter skal ha krysset av for om de selges til grossist, samt at all grunndata skal være lagt inn. I EFObasen vil det nå være pålagt å krysse av «Ja» eller «Nei» på om produktet skal selges til grossist.

I Trinn 2, som vil ha frist 31.03.22, blir det pålagt å fylle inn logistikkdata på produktene. For eksempel: F-pak: Ja/Nei. Om «Ja» på dette spørsmålet, må alle felter som gjelder F-pak fylles ut. Dette inkluderer blant annet GTIN-nummer, høyde, lengde, bredde og bruttovekt (med emballasje).Det samme vil gjelde for de andre forpakningstypene(D-Pak, M-Pak, F-Pak og T-Pak.)

De produktene som følger den nye standarden vil få et eget stempel, som tydeliggjør at de har fylt inn all nødvendig informasjon. Dette stempelet vil tre i kraft 22. april 2022.

De produktene som ikke skal selges til grossist, vil ikke få dette stempelet. Det samme gjelder de som krysser av for «Ja» i Trinn 1, men som ikke har fylt inn logistikkdataen før 31. mars 2022. Om du har valgt «Ja», men ikke fylt inn resten av den pålagte informasjonen, vil svaret bli endret til «Nei» i systemet, og produktet vil ikke få stempelet for godkjent informasjon. 

Trinn 3 vil skje i løpet av 2022, dette kommer vi tilbake til senere.

Vi har laget en liten oversikt over hvor du kan finne mer informasjon:

Se video-guiden: Hvordan få godkjent trinn 1 og 2

Les: Standard for identifisering og merking av produkter i Elektrobransjen

Om du i mellomtiden har spørsmål om endringene, ta gjerne kontakt med en av våre EFObase-eksperter: Phillip@efo.no eller Hans@efo.no.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing