EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

EFO ber sluttkundene akseptere prisendringer grunnet valuta

Den svake norske kronen rammer flere av EFOs medlemmer hardt. Statsbygg vurderer nå om prisendringer grunnet valutasituasjonen skal slippe gjennom og ber om konkrete eksempler.

  

Mange henvendelser

EFO får en rekke henvendelser fra våre medlemmer angående muligheten for prisendringer grunnet den spesielle situasjonen Norge er i generelt, og den svake norske kronen spesielt. Som vi tidligere har kommunisert er det juridiske grunnlaget for slike endringer vanskelig med mindre man har kontrakter som spesielt åpner for dette. Vi ønsker likevel å bistå som best vi kan, og er derfor i dialog med flere av de store sluttkundene for elektromateriell for å få dem til å slippe gjennom prisendringer grunnet valutasvingningene.

 

God dialog med Statsbygg

Et av selskapene vi har vært i dialog med er Statsbygg. Statsbygg har tidligere respondert positivt på vår oppfordring om raskere betaling av fakturaer. Nå varsler adm.dir Harald Nicholaisen oss i EFO om at de også ser på muligheten for å slippe gjennom prisendringer grunnet valutasvingningene. De er i dialog med sin eier (staten) om dette.

 

Ønsker konkrete eksempler

Statsbygg ønsker gjerne konkrete eksempler de kan forholde seg til. Om noen av våre medlemmer har pågående prosjekter med Statsbygg hvor en ønsker at akutte prisøkninger grunnet valutasvingningene skal slippe gjennom er det fint om dere kontakter oss i EFO om dette. Kontakt vår næringspolitiske direktør, Per Øyvind Voie, på per@efo.no eller på 97665446. Gi gjerne også beskjed om dere ikke opplever at Statsbygg betaler regningene raskere – slik de har sagt de skal gjøre.

 

Også i dialog med regjeringen

EFO har også fulgt opp valutaspørsmålet med regjeringen,både gjennom et formelt brev (link øverst i saken) og mer uformelle henvendelser direkte til ulike politikere. Vårt ønske er at offentlige aktører og offentlige eide selskaper leder an med  slippe gjennom prisøkninger grunnet den svake norske kronen.

 

NHO oppfordrer til solidaritet

Den delen av byggenæringen som er tilsluttet NHO oppfordrer til solidaritet i hele verdikjeden. Som et av punktene i sitt forslag til krisepakke har de blitt enige om følgende: «Akutte prisøkninger grunnet valutasituasjonen må slippes igjennom av alle ledd i verdikjeden. Er ikke alle ledd solidariske vil hele verdikjeden stoppe opp.»

 

EFO følger opp Nelfo, Boligprodusentene og flere

EFO er veldigpositive til punktet om solidaritet i byggebransjens krisepakke. Nå følger vi opp de ulike aktørene som har vært med på vedtaket for å be dem følge det opp også i praksis. Vi har hatt møte med ledelsen i Nelfo, og er også i kontakt med Boligprodusentene og en rekke av de andre aktørene som har vært med på utarbeidelsen av det nevnte punktet.

 

Vi er her for våre medlemmer

EFO opplever stor pågang fra medlemmer som opplever utfordringer knyttet til koronakrisen. Alle våre ansatte jobber for fullt for å bistå som best vi kan. Ikke nøl med å ta kontakt om det skulle være noe. Vi er her for dere!

 

Se vår samle side med alle korona-relaterte nyheter på efo.no.

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing