EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Bilde: EFO-standen D01-07, hvor du kunne møte grossistene: Ahlsell, Berggård Amundsen, Elektroimportøren, Elektroskandia, Onninen, Solar og Sonepar.

Eliaden 2022 – EFO oppsummerer uka

Eliaden er over for denne gang. Det har vært en hektisk og spennende uke. Det var fire år siden forrige Eliaden, så det var godt trykk på konferansen med jevnlig besøkende over alle dagene. Vi synes det var ekstra gøy at grossistene ønsket å stå side om side på EFOs langstrakte stand. Det var god stemning og bra besøk på standen gjennom hele konferansen.

Vi kjørte også på med EFObasekonkurranse, hvor oppgaven gikk ut på å finne ELnummeret til produktene forran konkurranseplakaten. En stor takk til Ledvance, SLV Norway, Bachmann og Letti som stilte med premier til konkurransen.

EFO var med på å arrangere tre større begivenheter under Eliaden: Åpningskonferansen, IEE-seminaret «Hvor er de typiske energityvene i et næringsbygg» og seminaret «Kjønnsbalanse og mangfold i bransjen». Under mangfoldsseminaret kåret vi også Elektrokvinnen 2022 – en helt ny kåring som skal være med på å løfte blikket mot mangfold og kjønnsbalanse innad i Elektrobransjen. I år besto juryen av Frank Jaegtnes og Ida Thorendahl fra EFO, samt Loveleen Rihel Brenna som var med på å etablere Seema, og Jan Grønbech, tidligere Country Manager for Google Norge.

31/5 Åpningskonferansen
Under Åpningskonferansen stilte vi spørsmålet «Hva kan den norske elektro- og energibransjen gjøre for å lette energikrisen og gjøre Europa mer uavhengig av russisk gass?». Vi fikk blant annet besøk av politikere fra AP, MDG og høyre som alle stilt opp til en paneldebatt om målsetninger og virkemidler. Fokuset rettet seg mot at EU skal realisere mye i 2022, og mot hvordan vi kan akselerere våre bidrag.
Det var tydelig enighet gjennom hele linja at energieffektivisering er viktig, men som Frank Jaegtnes sa «Jeg savner ledelse mer enn politikk.» Problemet handler ikke om å skape enighet i at energieffektivisering er viktig, det handler om at vi må få klare tiltak.
Om du ønsker å lese litt mer i dybden, kan du ta en titt på artikkelen fra Elmagasinet.

Frank Jaegtnes, EFO

1/6 Hvor er de typiske energityvene i et næringsbygg?
Dette seminaret ble arrangert av IEE(Nelfo og EFO). Vi fikk se den splitter nye IEE-animasjonsfilmen om energieffektivisering, og den nye IEE-nettsiden ble avduket(IEEnorge.no). Frank Jaegtnes tok oss gjennom det globale bakteppet – hvor står vi i dag? Etterfulgt av Thomas Liland-Vik(Styreleder IEE) og Thomas Torkildsen (Micro matic) som fortalte om hva energiforbruket i bygninger faktisk går til, og hvordan byggeieren kan oppnå store besparelser ved å sikre at de tekniske systemene virker sammen.
Vi dykket også ned i byggherrenes  perspektiv, med blant annet Vegard Sundby fra EVR. ITBaktuelt har skrevet en sak med fokus på Sundbys innlegg.  

Andreas Aamot Strømsheim, Zvipp AS

2/6 Kjønnsbalanse & Mangfold i bransjen + Kåring av Elektrokvinnen 2022

I år ønsket vi å gjøre noe nytt og annerledes for mangfoldet i bransjen, og arrangerte derfor den først Elektrokvinnen-kåringen noensinne. Dette ble gjort under mangfoldsseminaret, arrangert av Elektroforum med Ida Thorendahl i førersetet. Vi fikk besøk av Lars Hjelset, daglig leder i Seema, som presenterte potensialstudien de hadde gjort på oppdrag fra Elektroforum. Potensialstudien vil bli tilgjengelig fra og med neste uke. På scenen fikk vi også se Jonas Hennie-Normann, med fantastisk energi og interesse for å fremme mangfold i bransjen. BKK stilte med innlederen Anne-Marte Mehammer, som til daglig er energimontør. Hun fortalte om hvordan det er viktig at arbeidet for mangfold starter hos ledelsen.  
Mot slutten av seminaret tok Frank Jaegtnes til scenen, og kunne gledelig meddele at årets Elektrokvinne ble Karoline Nystrøm, tidligere administrerende direktør i Schneider Electric. Les mer om kåringen på EFO sine hjemmesider.

Frank Jaegtnes, Karoline Nystrøm(Elektrokvinnen 2022) & Ida Thorendahl

Eliaden er over for denne gang, og vi gleder oss allerede stort til neste gang. Vi sees.  

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing