EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE

Bilde: EFO-standen

Eliaden 2024- EFO oppsummerer

Eliaden er over for denne gang, og det har vært en hektisk og spennende uke! Konferansen hadde godt trykk med jevnlige besøkende hver dag. Vi syntes det var ekstra gledelig at grossistene ønsket å delta på EFOs stand, som i år hadde en egen tilknyttet scene. På EFO-scenen ble det holdt flere interessante innlegg fra grossistene, og EFO presenterte både 3D-modeller i EFObasen og de mulighetene dette gir installatørene, samt bruk av EPDer i EFObasen. Stemningen var god, og standen hadde jevnt besøk gjennom hele konferansen.

EFO var med på å arrangere tre større begivenheter under Eliaden 2024: Åpningskonferansen, et mangfoldsseminar- hvordan rekruttere og lede et mangfold, og et historisk fagseminar for kvinner i elektrobransjen. Under fagseminaret for kvinner i bransjen kåret vi også Elektrokvinnen og Elektrobransjens Mangfoldspris 2024 – en kåring som skal være med på å løfte blikket mot mangfold og kjønnsbalanse innad i Elektrobransjen. Juryen bestod i år av seks bransjeeksperter, og inkluderte Frank Jaegtnes (adm.dir EFO), Loveleen Rihel Brenna (grunnlegger og daglig leder, Seema), Ove Guttormsen (adm.dir Nelfo), Ida Thorendahl (daglig leder, Lyskultur), Karoline Nystrøm (Chair Advisory Board on Diversity, EFO) og Helene Astrup (Senior HR rådgiver, Bravida).

Åpningskonferansen

For å skape jobber og verdier, utvikle velferdsstaten og sikre et klima vi kan leve i, må det norske samfunnet ha mer fornybar kraft. Men hva er realistisk å få til av økt krafttilgang, fra ny produksjon og mer effektiv energibruk? Dette ble diskutert med politikere og fagfolk på Eliadens Åpningskonferanse.

I 2030 vil vi ha 9 TWh mer kraft med dagens politikk for produksjon og energieffektivisering. Det tilsvarer strømforbruket i Oslo per i dag. Men etterspørselen er forventet å vokse med 33 TWh. Dette gir et kraftgap på 24 TWh om seks år hvis vi ikke tar grep nå. NHO Elektro, Norsk Industri, Fornybar Norge, RIF, EFO og NFEA har samlet seg om 17 strakstiltak for å unngå strømmangel. Les de 17 tiltakene her.

Vår administrerende direktør, Frank Jaegtnes, på scenen under åpningskonferansen


Mangfoldsseminar- hvordan rekruttere og lede et mangfold?

Å mestre kunsten å lede mangfold er avgjørende både for rekruttering og for å beholde ansatte. Mangfoldet representerer den totale variasjonen av synlige og usynlige variabler blant individer. Alle utgjør et mangfold, men når spennvidden i mangfoldet øker, utfordres vi alle på kunnskap, holdninger, språk, strukturer og systemer.

I dette seminaret fikk deltakerne en smakebit på hvorfor det å øke mangfoldet er viktig for fremtidens elektrobransje, og hvordan ledere kan jobbe med å lede et større mangfold. Seminaret startet med en innledning ved konfransier Robert Kippe, Leder myndighetskontakt, Fornybar Norge. Videre var temaet "hva er mangfold og hvorfor er det viktig og hvordan bygge kompetanse?" med Manav Rihel Kumar, CEO Seema. Til slutt var det klart for paneldebatter rundt viktigheten av mangfold med:
Tore Sjursen, Konsernsjef OneCo, Runar Hansesætre, CEO Ahlsell, Ekaterini Oscarsen, HR-direktør GK Norge, Tore Bakke, CEO Bravida, Knut Gaaserud, CEO Caverion Norge og Morten Bildøy, Nestleder EL & IT.

f.v Karoline Nystrøm, Tore Bakke, Knut Gaaserud, Ekaterini Oscarsen, Runar Hansesætre, Morten Bildøy, Tore Sjursen
Manav Rihel Kumar

Historisk fagseminar for kvinner i elektrobransjen

Sammen med gode samarbeidspartnere samlet vi nesten 200 kvinner fra hele Norge til seminar. Seminaret hadde fokus på elektrobransjens betydning i det grønne skiftet og utviklingen av fremtidens produkter og løsninger. Seminaret dekket spennende temaer som solenergi, kunstig intelligens, digitalisering, smarthusløsninger og belysning. Erlend Elias fungerte som konferansier, og deltakerne fikk høre inspirerende innlegg fra flere anerkjente personer i bransjen.

Kim Robert Lisø, Konsernsjef, GK Gruppen
Cathrine Mørch, Direktør for digitalisering og utvikling, Stasbygg

Ett av høydepunktene fra arrangementet var utdelingen av prisene Elektrokvinnen 2024, der Ida Thorendahl, Lisa Marie Mo (vinner i 2023), og Karoline Nystrøm (vinner i 2022) sto for utdelingen, samt utdelingen av Elektrobransjens Mangfoldspris, presentert av Frank Jaegtnes, Administrerende direktør i EFO, og Loveleen Rihel Brenna, Grunnlegger av Seema. Les hvem som ble vinnerne av prisene her.

f.v Karoline Nystrøm, Runar Hansesætre, Heidi Lie og Frank Jaegtnes

Eliaden er over for denne gang, og vi gleder oss allerede stort til neste gang. Vi ses! 

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing