EFO BASENSTATISTIKKNÆRINGSPOLITIKKBLI MEDLEM / KUNDEOM EFONEDLASTNINGERIEE
Frank Jaegtnes smiler til kamera med høst gule trær i bakgrunnen

Frank Jaegtnes, administrerende direktør i Elektroforeningen

Sommerhilsen fra EFO

Kjære EFO-medlem,

Sommeren er endelig her, og vi i EFO ønsker å benytte anledningen til å sende deg en sommerhilsen.

Dette året har allerede bydd på mange spennende begivenheter. Vi har gleden av å ønske fire nye medlemmer velkommen til vårt fellesskap: Kontakten AS, Trafohallen AS, Temo Norge AS og Techpro AS. I løpet av året har vi vært på flere inspirerende besøk hos våre medlemmer gjennom månedens EFOmedlem. Vi ser frem til å fortsette dette initiativet videre i 2024 og gleder oss til å møte enda flere av dere!

Det har skjedd mye i innen digitalisering og EFObasen. For å få fart på den digitale transformasjon deltar vi både i standardiseringsarbeid og bransjeinitiativer for bla klimadata, produktmaler, digitale produktpass og i 3D modeller. Vi har nå fått inn både EPDer og BIM objekter  i EFObasen og det gjør produktene enda mer relevante for rådgivere, arkitekter og entreprenører, noe som i sin tur fører til økt synlighet og salg for våre medlemmer.

Gjennom prosjektet  «Tomme Tromler» jobber vi får å få opp en god og velfungerende bransjeordning for retur og ombruk av kabeltromler. I februar fikk prosjektet en ny samarbeidspartner i Treretur som er del av Grønt Punkt. Treretur, som har ansvar for gjenvinning av treemballasje i Grønt Punkt Norge-systemet, retter nå sitt fulle fokus mot retur av kabeltromler. Det er etablert en referansegruppe som møtes jevnlig for å fortsette dette viktige arbeidet utover høsten. Ta gjerne kontakt med oss dersom din bedrift ønsker å delta i prosjektet.

I mars arrangerte vi sammen med NHO Elektro «Energismarte bygg Konferansen 2024». Arrangementet samlet engasjerte deltakere fra hele landet med en felles interesse for energieffektivisering og smarte bygg. Vi gleder oss allerede til neste års konferanse.

I april hadde vi en vellykket generalforsamling hvor vi fikk muligheten til å møte mange av dere ansikt til ansikt. Takk til alle tillitsvalgte som stiller opp i styrer og verv. Vi takket også av vårt æresmedlem Bjørn Amundsen for hans innsats som leder av valgkomiteen, og alt han har bidratt med inn i elektrobransjen gjennom flere tiår.

I mai ble Elektroforeningen medlem av LightingEurope, og vi er glade for å være en del av en sterk stemme som fremmer bærekraftig og bedre belysning. Mot slutten av måneden ble også Eliaden 2024 arrangert med stor suksess og over 20.000 besøkende. Vi var spesielt glade for at grossistene ønsket å delta på EFOs stand, som i år hadde en egen tilknyttet scene. På EFO-scenen presenterte grossistene flere interessante innlegg, og EFO presenterte både 3D-modeller og EPDer i EFObasen. I tillegg var vi med på å arrangere tre store begivenheter på Eliaden: Åpningskonferansen, et mangfoldsseminar, og et historisk fagseminar for kvinner i elektrobransjen. Et av høydepunktene var utdelingen av prisen Elektrokvinnen 2024 til Heidi Lie, Forbundssekretær i EL og IT Forbundet, samt Elektrobransjens mangfoldspris som i år gikk til Ahlsell.

I en nylig gjennomført medlemsundersøkelse kom det frem at flere av våre medlemmer ønsker mer informasjon om viktige temaer og endringer i bransjen. Som et svar på dette, lanserte vi podkasten Elektrolytten og webinaret EFO Akademiet i starten av juni. I Elektrolytten vil vi ta pulsen på det som skjer i bransjen, og i EFO Akademiet vil vi gå mer i dybden på viktige temaer som påvirker oss og våre rammebetingelser.

Vi ser frem til en solfylt sommer før vi går inn i en spennende høst. I august deltar vi på Arendalsuka, og inviterer deg til å besøke oss på EFObåten Indigo, i Pollen. Dette er en flott anledning til å utveksle ideer og perspektiver. Vi arrangerer også "Helelektrisk – hvor elektrifisert er Norge?" på Torvscenen, og har felles arrangementer med blant annet Lyskultur om RoHS-direktivet, samt et arrangement om sirkulære forretningsmodeller. Alle arrangementer vil også streames. Se vårt program for Arendalsuka her.

Vi fortsetter med både fysiske og digitale arrangementer utover høsten, og avslutter året med et julemøte den 4. desember på Hotell Continental i Stortingsgata. Dette blir en uforglemmelig kveld, og du kan allerede nå melde deg på her.

Med ønsker om en forfriskende sommer fylt med hyggelige stunder, nye opplevelser og godt selskap. Vi håper du får tid til å lade batteriene og nyte alt det beste sommeren har å by på.

Med varme sommerhilsener,

Frank Jaegtnes og resten av Team EFO

Siste nyheter

Bli medlem i EFO
Bli medlem
Design og utvikling av M51 Marketing